четвер, 25 квітня 2024 р.

      26 квітня 2024 року виповнюється 38 років з моменту страшної катастрофи й величезної екологічної трагедії світового масштабу на Чорнобильській АЕС. 25 квітня в бібліотеці була оформлена виставка-панорама "Чорнобиль у спогадах і фотознімках"




 



середу, 24 квітня 2024 р.

   23 квітня до нашої бібліотеки з екскурсією прийшли вихованці дитячого садка, їх привела вихователь Іванова Галина Михайлівна. Дітки ознайомилися з цікавими книжками та іграшками, що завжди чекають своїх користувачів у нашій затишній бібліотеці.






понеділок, 22 квітня 2024 р.

     


      17 квітня в бібліотеці пройшла відео-подорож "Оселя маленьких шедеврів" Так мило ми називаєм наш місцевий музей. Ми переглянули відео про його надбання та познайомилися з історією нашого краю.

 




         





                      Друга сітка вже здана за призначенням.
Наші трудівниці закінчили плетіння білих сіток.

 

      5 квітня в бібліотеці пройшла бесіда "ЗСЖ - це сила" Діти розповіли про свої улюблені заняття спортом, а також про корисну їжу, яку вони люблять їсти. Здоровий спосіб життя це відмова від поганих звичок, які отруюють наше існування. Адже не можливо уявити, як з нашою забрудненою атмосферою люди можуть курити та вживати не корисну їжу. Діти дійшли висновку, що для себе треба обирати завжди найкраще, тому, що життя варте цього.

 


1 квітня в центральній бібліотеці Публічна бібліотека імені Євгена Чикаленка Куяльницької сільської ради відбулась творча зустріч з письменниками України в рамках "Літературно-волонтерських поїздок PEN Ukraine", української громадської організації, створеної з метою захисту свободи слова та прав авторів, сприяння розвитку літератури та міжнародному культурному співробітництву. Наша громада стала двадцятою в низці поїздок організації.

Гостями бібліотеки були координатори проєкту: Тетяна Терен, виконавчий директор, журналістка, кураторка книжкових проектів та літературних програм та Максим Ситніков, аналітик з адвокації, куратор, продюсер; Юрій Прохасько, український літературознавець, психоаналітик, есеїст, публіцист, перекладач;  Марина Пономаренко, поетеса, сценаристка, дитяча письменниця; Катери́на Кали́тко, українська поетеса, перекладачка, авторка поетичних збірок і прозових творів, лавреатка Шевченківської премії, членкиня Національної спілки письменників України.

Гості завітали с книжковими подарунками бібліотекам громади, серед яких найновіші книжкові видання відомих видавництв України, художні та документальні твори, книжки з літературознавства, збірки військової поезії та неймовірні дитячі видання українською та англійською мовою, видання з доповненою реальністю.

Всього бібліотекам бібліотекам громади передано 100 книжок.

Книги англійською мовою, які поповнять фонди наших бібліотек, Український ПЕН отримав у рамках спільної ініціативи з BooK Aid International, Англійським ПЕН та Міжнародним ПЕН і є частиною програми "Незламні бібліотеки"  (Unbreakable Libraries).

Віримо, що ці книжки допоможуть нашим читачам отримати нові знання та вдосконалити володіння англійською мовою, а також подарують додаткові приводи для спільних зустрічей і розмов.

Дуже цікавою була презентація книжкових новинок від учасників зустрічі. Кожен з них презентував книги, які вони рекомендують в першу чергу читачам, які на їх погляд є найактуальнішими для сьогодення.


Модератором зустрічі виступила Тетяна Терен, яка не тільки представила кожного з письменників, а й професійно провела інтерв'ювання письменників на питання, які стоять сьогодні перед творчою елітою країни.

Яскравим моментом зустрічі стало декламування авторських віршів та віршів колег по перу. Тематикою віршів було кохання, війна, людські стосунки, особистий погляд на сьогодення, яке оголює нерви і загострює почуття.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...