понеділок, 13 червня 2016 р.

Бічер-Стоу - гуманна письменниця.


Гаррі́єт Єлізабет Бі́чер Сто́у
 народилася 14 червня 1811 в Лічфілді,КоннектикутСША ,а померла 1 липня 1896 у ГартфордіКоннектикутСША) — американська письменниця, борець за ліквідацію рабства, авторка роману Хатина дядька Тома.
    13.06.16 в Куяльницькій сільській бібліотеці пройшла подорож по книзі "Бічер-Стоу - гуманна письменниця" Учениці 6-8 класів, які прочитали книгу "Хатина дядька Тома" розповідали про своє враження від неї.

«Хатина дядька Тома» («Uncle Tom's Cabin») — один з найперших в американській літературі соціальних романів реалістичного спрямування. У ньому правдиво та майстерно відображено життя негрів-рабів, драматизм доль невільників. Факти реальної дійсності обумовили силу емоційного впливу книжки на читачів. Увага американців була прикута до корінної проблеми часу: боротьба за визволення чорних рабів ставала найважливішою національною проблемою. «Ви не знайдете в рабстві, навіть там, де воно обходиться без жорстокості, жодної доброї, жодної хоч трохи привабливої риси», — писала Бічер-Стоу. Система рабства страшна не лише укоріненою в її основі несправедливістю, зневажанням людських прав, вона страшна своїм розбещуючим впливом на кожного, хто так чи інакше до цієї системи дотичний. Навіть «добрі» білі люди, отримуючи «право» володіти рабами і розпоряджатися їхніми долями, втягуються тим самим у справи і стосунки, аморальні за самою своєю суттю. Таким є погляд на проблему рабства автора «Хатини дядька Тома».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...