пʼятницю, 2 червня 2017 р.

Подорож до Країни Дитинства


      1 червня у всьому світі відзначають Міжнародний День захисту дітей. Його було проголошено ще в далекому 1949 році на Московській сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, а в 1959 році Генеральна Асамблея. ООН прийняла декларацію прав дитини. Здавалося б, для чого це дитині, від чого і від кого треба захищати малюків?
   Статистика стверджує, що на планеті щоденно 80 тис. дітей помирають з голоду в найбідніших країнах Азії, Африки, Латинської Америки; 40 тис. — від нестачі ліків і медичної допомоги, а в Україні щорічно збільшується кількість хлопчиків і дівчаток, що постраждали від Чорнобильської трагедії. Дітей підстерігає неписьменність, непосильна й багатогодинна робота заради шматка хліба, різні хвороби, нещасні випадки, грубість дорослих, а часом — і жорстокість батьків.
Принципи декларації прав дитини передбачають: дитина повинна мати право на ім'я, громадянство, користуватися всіма благами соціального забезпечення, вона має бути захищена від усіх форм жорстокості та експлуатації. Документ, який, до речі, в Україні набув чинності з вересня 1991 року, наголошує, що діти повинні виховуватись в дусі взаєморозуміння, дружби між народами, миру та братерства. Глибоким змістом наповнені рядки Декларації про обов'язки людства надавати дітям все найкраще для їхнього духовного і фізичного вдосконалення, про гарантії використання їх здібностей на благо суспільства
.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...