середу, 27 березня 2024 р.

  27 березня в Куяльницькій бібліотеці пройшов книжковий дайвінг "З книгою відкриваючи світ" На допомогу нам прийшов мандруючий "Рюкзачок з книжками"


З понеділка він оселився в нашій бібліотеці. За цей час ми будемо знайомитись, читати, розмовляти, а також проходити завдання та ігри з дітьми.
Це не тільки книжки про війну, яких наразі вже є досить багато, це також і видання про навколишній світ, родину, суперсили, друзів і життя, яке триває під час війни.
Експерти – підібрали найкращі сучасні книжки, що допоможуть дітям подолати тяжкий період, керувати своїми емоціями та обговорювати те, що їх турбує.



На зміну закордонним супергероям у українських дітей з'являються нові улюбленці.  Перейдемо  до конкретики. Візьмімо книжку «Пес Патрон. Маленька історія про велику мрію» Зоряни Живки. Читати її рекомендуємо всім. Адже це історія про те, як важливо мріяти, ставити мету й ніколи не зневірятися, розказана від імені пса Патрона- найвідомішого собаки в Україні. Чого варта лише ця цитата: «Раджу вам: мрійте! Навіть якщо мрія видається неймовірною! Звісно, щоб досягнути надуманого, треба бути наполегливим, але без мрій можна хіба лежати під столом і вишукувати надуманих бліх із хвоста».

Пес Патрон - собака-сапер. Пошук снарядів, мін і бомб для того, щоб світ довкола став безпечнішим, - його носа та лап справа. З книги малі читачі дізнаються про походження найвідомішого пса-рятувальника, історію породи джек-рассел-тер’єр, значення імені пса, його господарів, місто Чернігів, з якого походить наш герой, подорожі транспортом, про наполегливість, працьовитість, роботу сапера, яка рятує людські життя, та про велику мрію. Наприкінці ми неначе переносимося у майбутнє і бачимо здійснення нашої спільної великої мрії.



Книга Сусанни Ісерн ЕМОЦІЄМІР ІНСПЕКТОРА ДИЛА. Розпізнавай, вимірюй та керуй своїми емоціями. «Емоціємір інспектора Дила» - не просто добра і цікава книжка для дітей. Це доволі докладний путівник у світ емоцій. У ньому є і детальні пояснення щодо різних аспектів емоційного життя людини, і влучні визначення поширених емоцій, а ще ситуації – приклади. Варто лише привести в дію ЕМОЦІЄМІР, і почалася наша захоплива мандрівка у світ емоцій.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...