середа, 21 серпня 2024 р.

 21 серпня в нашій бібліотеці відбулась мандрівка в історію "Синьо-жовтий символ незламності"

 Синьо-жовтий прапор для українців − це символ свободи і боротьби за незалежність. В Україні свято встановлене згідно з указом президента Леоніда Кучми «Про День Державного прапора України» від 23 серпня 2004 року.



23 серпня 1991 року група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійну залу Верховної ради а вже 4 вересня його урочисто підняли над будівлею парламенту.

Упродовж історичного становлення Української держави  синьо-жовтий прапор був символом боротьби за національні та соціальні права українського народу і за часів незалежності став Державним Прапором України. У ньому втілені віковічні прагнення до миру, праця, краса і багатство рідної землі.

Український прапор – сьогодні це справжній символ боротьби і незламності країни, національної єдності, честі та гідності! 

В усьому світі синьо-жовтий колір нашого стягу уособлює сміливість, незалежність, демократичні цінності й найкращі чесноти, властиві мужньому українському народові. І це, звичайно, ж колір нашої перемоги, яку впевнено наближають наші Збройні сили України.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...