понеділок, 19 лютого 2018 р.

Афганістан - ти серця мого біль

   
 Щороку ми відзначаємо дату – 15 лютого, як день виведення військ з Афганістану.Офіційно афганська війна тривала з 25 грудня 1979 року до 15 лютого 1989 року і принесла горе і біль в багато родин.
День виведення військ з Афганістану – не тільки привід віддати данину пам*яті тим, хто загинув у тій страшній війні  а ще тим  хто  вижив і повернувся зі   страшними спогадами.
А втрати були чималими, більш 15 000 наших хлопців у самому розквіті сил загинули в Афганістані.Україна втратила близько 4 тисяч молодих хлопців,6 тисяч стали інвалідами, ще 72 залишились в полоні або пропали безвісті.

Ти – вічний біль, Афганістан,
Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
В борні жорстокій.
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –
Не всі вернулися сини із тих ночей…
"Старі оголошують війну,
а помирати ідуть молоді"
Герберт Губер

  16 лютого в Куяльницькій ЗОШ в спортивному залі зібрались дорослі і діти 5-10 класів аби вшанувати пам’ять воїнів –інтернаціоналістів афганської війни. 
      10 клас під керівництвом  Натіной А.Л. та Дроган С.В. підготував патріотичну годину.А також відбувся виступ вокально – інструментального ансамблю «Шанс» в складі якої Юрий Черных та Николай Зиновьев за участь у війні нагороджені численними орденами і медалями.Але  найвищою нагородою для тих, хто уцілів є життя, а для загиблих – пам*ять.
   Давайте ж і ми з вами будемо пам*ятати воїнів – ветеранів,виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває й досі.У спогадах, у снах, у думках.
   До уваги присутніх була запропонована добірка книг «Афганістан – ти серця мого біль» яку підготували бібліотекар школи Костецька Т.В та сільський бібліотекар Гарматюк Р.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...