вівторок, 20 лютого 2018 р.

Честь і слава героям

  
  «Небесна сотня» це приблизно 100 і навіть більше людей які загинули під час протистояння на Майдані в лютому 2014 року від рук снайперів. Кровавим днем став четверг 20 лютого коли загинуло більш ніж 40 чоловік.Серед загинувши були не тільки українці,але і громадяни Грузії, Росії,  Білорусії.
        Ким були герої? Чого прагнули? Вони не були , ні терористами, ні фашистами. Звичайні люди, мирні громадяни, які вийшли, на так званий Євромайдан, щоб відстояти своє право на  мрію. Учителі та студенти, підприємці та журналісти, вчені та академіки, художники та музиканти,громадські діячі та прості робітники. Люди, які жили у різних куточках України. Такі здавалося б різні… Але – ні! Вони були схожими між собою. Схожими серцями, у яких, на перекір безвір*ю, безнадії та ненависті, що нав*язують нам духом цього світу,жила віра, надія та любов. Віра – у перемогу добра над злом, правди – над неправдою та кривдою. Надія – на краще майбутнє для своєї країни,своїх дітей. Любов – до України, справжніми синами якої вони були, є і будуть.
          «Небесна сотня » - назва, яку дав народ полку героїв, що пожертвували собою заради нас, нашої мрії про краще майбутнє. На очах у всього світу влада розстрілювала свій народ. Майдан оточили з усіх боків, взяли у щільне кільце. Та люди не здавалися. Співали Гімн.Зі сцени лунали молитви, патріотичні пісні.

   В цю трагічну неділю присвячену пам*яті Героям Небесної Сотні  20 лютого в Куяльницькій сільській бібліотеці проведено перегляд фільму – реквієм «Честь і слава героям» та декілька відеороліків про окремих загиблих.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...